Sosuri |
|
|
|
|
|
|
Sos Cabernet |
O crenguță mică de cimbru, patru căței de usturoi, o ceapă roșie, vin roșu (500 ml),
sare, piper, 2 linguri demi-glace.
Într-un vas de inox se pune la topit o linguriță de unt, se pune usturoiul zdrobit,
ceapa tăiată mare, cimbrul
și se toarnă vinul roșu. Se lasă la fiert ~ 10 minute. Se adaugă demi-glace și se continuă fierberea până capătă
consistență, după care se strecoară.
|
|
|
Sos „cocktail” |
Smântână fermentată - 150 ml, 100 ml maioneză, 50 ml ketchup dulce,
sos chilli, cognac, sare, piper alb, boia dulce (pentru culoare).
Toate ingredientele se omogenizează cu un tel sau cu o lingură de lemn.
|
|
|
Sos „Pesto” |
Busuioc verde - 150g, miez de nucă - 6 b., parmezan ras - 50g,
4 căței de usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper.
Toate ingredientele se amestecă cu blender-ul și se condimentează după gust.
|
|