BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Preparate din carne de vită




   


Stroganoff
    Carne de vită (200 g), 100 g ciuperci proaspete, o lingură făină, o jumătate linguriță frăgezitor, doi căței de usturoi, o lingură de ceapă roșie sote, două linguri de sos cabernet, un castravete murat, o linguriță rasă de muștar de Dijon, o linguriță de muștar multicolor cu boabe întregi, o lingură de smântână fermentată.
    Carnea de vită se taie julien (fideluță), la fel și castravetele care se stoarce bine. Ciupercile se taie dar nu foarte subțire (își pierd forma).Usturoiul se toacă la fel ca la ostropel (rondele).
    Carnea se dă prin făină și frăgezitor și se trage la tigaie (în unt sau ulei). Se stinge cu puțină apă călduță, se adaugă ciupercile și se fierbe acoperit până când se frăgezește carnea. Separat, se amestecă smântâna fermentată cu sosul cabernet, muștarul și jumătate din castravete. Amestecul se adaugă peste carne, împreună cu usturoiul; se mai lasă 3 - 5 minute la foc moderat.
    Se servește cald, decorat cu cealaltă jumătate de castravete și cu verdeață și ardei gras, pe pat de salată verde.
stroganoff

Limbă „răsfățată”
    200 g de limbă de vită, unt, făină, lapte, 50 g măsline negre feliate, sare, piper. Pt. garnitură: 3 bucăți fierte de miez de varză, 50 g de brânză, 100 ml smântână lichidă, 2 bucăți de conopidă fiartă, 2 bucăți de brocoli fiert, 1 gălbenuș, delikat, legume, mărar tocat.
    Limba de vită se fierbe și se taie rondele.
    Pe o tavă unsă cu unt se pun legumele și deasupra un amestec din brânză, gălbenușul, smântână și delikat și se gratinează.
    Pentru sos se încinge untul, se pune făina și se rumenește puțin. Se adaugă lapte și se fierbe 10-15 minute la bain-marie. Consistența sosului trebuie să fie asemănătoare celui de la amestecul pentru clătite.
    În centrul farfuriei se pun legumele gratinate, pe lângă care se așează limba fiartă porționată. Peste carne se toarnă sosul fierbinte și deasupra măslinele. Se adaugă o ploaie de mărar tocat, iar centrul se ornează cu măr și lămâie.